Wat is latex spuiten?

Latex spuiten is het onder hoge druk aanbrengen van muurverf op uw wanden en plafonds. Door onze professionele Airless pompen van het merk Graco kunnen wij een streep loos resultaat garanderen. Ook krijgt u met latex spuiten een hogere laagdikte ten opzichte van het traditioneel rollen.

In welke gebieden werken jullie?

Wij werken grotendeels door heel Nederland, 25 kilometer over de Duitse grens en grotendeels in het Vlaams gewest(België).

Welke voorbereidingen kan ik treffen voordat jullie komen latex spuiten?

  • Zorg ervoor dat alle ruimtes welke gespoten dienen te worden leeg zijn.
  • Zorg ervoor dat alle wanden en plafonds welke gespoten dienen te worden schoon zijn. Verwijder alle stof, spinnenwebben etc.
  • Zorg ervoor dat alles wat gedemonteerd kan worden van uw wanden en plafonds ook weg is op de dag van uitvoering. Demonteer alle stopcontacten (de frontjes), lampen, gordijnrails, tv etc.
  • Zorg ervoor dat alle spijkers, schroeven, pluggen etc uit uw wanden en plafonds zijn.
  • Zorg ervoor dat alle naden bij NIET inwendige naden en hoeken afgekit zijn. Denk aan naden bij de trap(/leuningen), kozijnen, deurposten, plinten etc. Gebruik hiervoor overschilderbare acrylaatkit.
  • Indien het om nieuw stucwerk gaat zorg ervoor dat deze geschuurd is. Hoe gladder de ondergrond -> hoe mooier het eindresultaat.

Ik heb een nieuw spackplafond en wil alleen de wanden laten spuiten. Kan dit?

Een nieuw spackplafond is zeer lastig af te plakken, omdat hier structuur in zit en deze verguist is. Door deze ondergrond is het bijna onmogelijk om deze goed af te plakken. Wij raden dan ook altijd aan om deze mee te spuiten.

Onze nieuwbouwwoning wordt behangklaar opgeleverd. Kan deze direct latex gespoten worden?

Ja dat kan, maar het eindresultaat zal geen tien worden(op een schaal van 1 tot 10). Dit komt omdat er in behangklare wanden nog heel veel oneffenheden zitten welke je niet meer zou zien als er behang overheen zou komen(vandaar de naam behangklaar).

U kunt met behangklare wanden kiezen uit de 2 onderstaande opties:

  1. Om deze oneffenheden weg te werken moet er eerst een dun laagje stucwerk(pleisterlaag) overheen gezet worden. Als dit is gebeurd zijn uw wanden sausklaar en gereed om latex te spuiten. Tip: Het sausklaar maken van uw behangklare wanden kunnen wij ook voor u verzorgen. In ons team hebben wij enkele zeer ervaren stukadoors die dit graag voor u willen doen. Neem contact op.
  2. U kunt er ook voor kiezen om uw behangklare wanden af te werken met renovlies. Ook dit kunnen wij voor u verzorgen. Op www.dekroonlatexspuiten.com/renovlies kunt u hierover meer informatie vinden.

Hoelang zijn jullie bezig met een gehele woning latex spuiten wanden en/of plafonds

Hier zijn we 1 á 2 dagen mee bezig. Dit is afhankelijk van het aantal vierkante meters en het aantal kleuren.

Ik heb nu structuur op de wanden(/plafonds) zitten. Kunnen jullie dit strak spuiten?

Nee, wij kunnen geen structuur veranderen. Ons spuitwerk is erg fijn en laat bijna geen structuur achter. In principe kopiëren we de ondergrond. Een wand met glad stucwerk blijft glad en een wand met structuur behoudt zijn structuur.

Welke kitwerkzaamheden zitten bij de prijs inbegrepen?

Indien nodig kitten wij alle inwendige naden en hoeken af voor een superstrak eindresultaat. Dit is de overgang tussen twee wanden of de overgang tussen plafond en wand. Naden bij bv deurposten, kozijnen, plinten, trapleuningen en trappen etc. vallen hier niet onder.

Met welke schrobklasse latexverf werken jullie?

Wij spuiten altijd met een schrobklasse 1. De muurverven die binnen deze schrobklasse vallen zijn het best reinigbaar. Deze latex is zeer geschikt voor iedere ruimte die snel smerig wordt en/of intensief gebruikt wordt.

Wat mag u verwachten van sausklaar stucwerk?

Sausklaar betekent: Uw muur is, na het sausklaar stuccen klaar om gesaust/latex gespoten te worden. De wand en/of plafond is dan superglad/egaal en vrij van oneffenheden! Bij een sausklare afwerking, waar u dus extra betaald voor een gladde afwerking, mag u afwerkingsniveau klasse A verwachten.

Sausklaar stucwerk moet voldoen aan de volgende eisen:

Klasse:  A

Afwerkingsniveau: Glad oppervlak voor zeer hoge visuele eisen.

Visuele eisen van het oppervlak: Hoogste kwaliteit. Nagenoeg geen oneffenheden en groeven zichtbaar onder direct licht. Onder strijklicht zichtbare banen en oneffenheden <1mm mogelijk.

Wat mag u verwachten van een behangklaar stucwerk?

Behangklaar stucwerk is ook een van de meest voorkomende afwerkingen in Nederland. Behangklaar is klaar om behangen te worden. Behangklaar stucwerk wil zeggen dat het stucwerk zodanig vlak is gestuct dat u het meteen (nadat het droog is) kunt behangen. U hoeft het oppervlak niet zelf af te werken en kunt meteen beginnen met het aanbrengen van behang. Het is dus een minder gladde afwerking vergeleken met sausklaar.

Behangklaar stucwerk moet voldoen aan de volgende eisen:

Klasse:  C

Afwerkingsniveau: Egaal oppervlak voor normale visuele eisen.

Visuele eisen van het oppervlak: Normale eisen. Enkele oneffenheden en groeven zichtbaar onder direct licht. Onder strijklicht zichtbare banen en oneffenheden <1 mm mogelijk.

Menu
Open chat
WhatsApp ons!