Veelgestelde vragen

Wat is latex spuiten?

Latex spuiten is het onder hoge druk aanbrengen van muurverf op uw wanden en plafonds. Door onze professionele Airless pompen van het merk Graco kunnen wij een streep loos resultaat garanderen. Ook krijgt u met latex spuiten een hogere laagdikte ten opzichte van het traditioneel rollen.

In welke gebieden werken jullie?

Wij werken grotendeels door heel Nederland, 25 kilometer over de Duitse grens en grotendeels in het Vlaams gewest(België).

Moet nieuw stucwerk altijd geschuurd worden?

Ja. Voor het mooiste resultaat is dit wel aan de raden. Hoe gladder het stucwerk hoe mooier het eindresultaat. Wij kunnen dit machinaal voor u verzorgen(mits de stukadoor dit nog niet heeft gedaan).

Welke voorbereidingen kan ik treffen voordat jullie komen latex spuiten?

  • Zorg ervoor dat alle ruimtes welke gespoten dienen te worden leeg zijn.
  • Zorg ervoor dat alle wanden en plafonds welke gespoten dienen te worden schoon zijn. Verwijder alle stof, spinnenwebben etc.
  • Zorg ervoor dat alles wat gedemonteerd kan worden van uw wanden en plafonds ook weg is op de dag van uitvoering. Demonteer alle stopcontacten (de frontjes), lampen, gordijnrails, tv etc.
  • Zorg ervoor dat alle spijkers, schroeven, pluggen etc uit uw wanden en plafonds zijn.
  • Zorg ervoor dat alle naden bij NIET inwendige naden en hoeken afgekit zijn. Denk aan naden bij de trap(/leuningen), kozijnen, deurposten, plinten etc. Gebruik hiervoor overschilderbare acrylaatkit.

Ik heb een nieuw spackplafond en wil alleen de wanden laten spuiten. Kan dit?

Een nieuw spackplafond is zeer lastig af te plakken, omdat hier structuur in zit en deze verguist is. Door deze ondergrond is het bijna onmogelijk om deze goed af te plakken. Wij raden dan ook altijd aan om deze mee te spuiten.

Onze nieuwbouwwoning wordt behangklaar opgeleverd. Kan deze direct latex gespoten worden?

Ja dat kan, maar het eindresultaat zal geen tien worden(op een schaal van 1 tot 10). Dit komt omdat er in behangklare wanden nog heel veel oneffenheden zitten welke je niet meer zou zien als er behang overheen zou komen(vandaar de naam behangklaar).

Om deze oneffenheden weg te werken moet er eerst een dun laagje stucwerk(pleisterlaag) overheen gezet worden. Als dit is gebeurd zijn uw wanden sausklaar en gereed om latex te spuiten.

Tip: Het sausklaar maken van uw behangklare wanden kunnen wij ook voor u verzorgen. In ons team hebben wij enkele zeer ervaren stukadoors die dit graag voor u willen doen. Neem contact op.

Hoelang zijn jullie bezig met een gehele woning latex spuiten wanden en/of plafonds

Hier zijn we 1 á 2 dagen mee bezig. Dit is afhankelijk van het aantal vierkante meters en het aantal kleuren.

Ik heb nu structuur op de wanden(/plafonds) zitten. Kunnen jullie dit strak spuiten?

Nee, wij kunnen geen structuur veranderen. Ons spuitwerk is erg fijn en laat bijna geen structuur achter. In principe kopiëren we de ondergrond. Een wand met glad stucwerk blijft glad en een wand met structuur behoudt zijn structuur.

Welke kitwerkzaamheden zitten bij de prijs inbegrepen?

Indien nodig kitten wij alle inwendige naden en hoeken af voor een superstrak eindresultaat. Dit is de overgang tussen twee wanden of de overgang tussen plafond en wand. Naden bij bv deurposten, kozijnen, plinten, trapleuningen en trappen etc. vallen hier niet onder.

Met welke schrobklasse latexverf werken jullie?

Wij spuiten altijd met een schrobklasse 1. De muurverven die binnen deze schrobklasse vallen zijn het best reinigbaar. Deze latex is zeer geschikt voor iedere ruimte die snel smerig wordt en/of intensief gebruikt wordt.

Menu
Open chat
WhatsApp ons!